اوپک

گروه اوپک پلاس به منظور بازبینی هدف تولید نفت برای سال ۲۰۲۳ همزمان با افزایش ابهام بازار جهانی در خصوص تقاضای چین و عرضه روسیه، دیدار می‌کند.

به گزارش کالاخبر اگرچه عربستان سعودی و متحدانش در اوپک پلاس، گزینه کاهش بیشتر تولید را بررسی کرده‌اند اما انتظار می‌رود اوپک پلاس که متشکل از ۲۳ تولیدکننده است، پس از تصویب کاهش هدف تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز در اکتبر، در نشست جاری، سیاست تولید خود را بدون تغییر نگه دارد.

این گروه با دورنمای پر از ابهامی روبروست زیرا از یک سو، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه صادرات نفت روسیه آغاز می‌شود و از سوی دیگر، چین در حال تسهیل محدودیت‌های کرونایی است که مصرف نفت در این کشور را ضعیف کرده بود.

تصمیم برای برگزاری آنلاین این دیدار به جای تشکیل جلسه حضوری در مقر اوپک در وین، این انتظارات را تقویت کرده که اوپک پلاس روند فعلی را ادامه خواهد داد. با این حال، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، برای سورپرایزهای دقیقه آخری معروف است.

حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد اوپک قصد دارد به ثبات قیمت و توازن بازارهای نفت دست پیدا کند.

وزیر نفت عراق پس از پیوستن به جلسه وزیران اوپک در خصوص مسائل حاکمیتی، اظهار کرد: اعضای این گروه، به اهداف تولید فعلی که تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت، پایبند هستند.

در این بین، شرکت انرژی دولتی کویت اعلام کرد مشتریان رغبتی به افزایش واردات نفت در سال آینده ندارند و مصرف به دلیل ضعف اقتصاد جهانی، سرکوب شده است.شیخ نواف الصباح، مدیرعامل شرکت نفت کویت روز جمعه در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: ما واقعا نگران وضعیت تقاضا در چند ماه آینده و سال آینده هستیم به خصوص اگر رکود اتفاق بیافتد. ما با مشتریانمان صحبت می‌کنیم. آنها به ما می‌گویند به همین میزان نفت نیاز ندارند یا برای دریافت نفت کمتر در سال آینده درخواست می‌کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اعضای اوپک حدود دو میلیون بشکه در روز نفت صادر می‌کنند که عمده آن به مقصد بازارهای آسیایی شامل چین، کره جنوبی، ژاپن و هند است.

کشورهای گروه هفت و استرالیا با هدف کاهش درآمد نفتی مسکو و حفظ عرضه نفت به بازار جهانی، روز جمعه با سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه برای فروش نفت روسیه از طریق دریا، موافقت کردند. مسکو اعلام کرده که نفت خود را تحت سقف قیمت نخواهد فروخت و در حال بررسی و آماده سازی پاسخ به این مکانیزم است.

بسیاری از تحلیلگران و وزیران اوپک اظهار کرده اند: سقف قیمت نفت، سردرگم کننده و احتمالا ناکارآمد است زیرا همین حالا، مسکو عمده نفت خود را به کشورهایی نظیر چین و هند می‌فروشد که حاضر نشده اند جنگ در اوکراین را محکوم کنند.

پنج نماینده اوپک پلاس روز شنبه گفتند: در دیدار روز یکشنبه اوپک پلاس، احتمالا تمدید سیاست تولید فعلی، تصویب می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها